Inapoi sus
Ce sa vizitezi in Roma
esti aici : City break Roma // Ce sa mai vizitezi

Ce sa vizitezi in Roma

 

Roma este un oras impanzit de monumente istorice lasate de trecerea vremii si are de oferit cate ceva pentru toate gusturile. Este cel mai mare si mai important oras al Italiei , centrul economic si cultural, locuit de peste 2,5 milioane de suflete, carora li se adauga milioane de turisti care il viziteaza in fiecare an.

Capitala Italiei nu se aseamana cu niciun alt oras de pe planeta si este intesat de atractii turistice. Istoria se gaseste peste tot, inclusiv in zonele moderne veti gasi cateva nestemate autentice. Este vizitat de milioane de turisti in fiecare an, iar principalele atractii turistice sunt Colosseumul, Panteonul, Vaticanul si sutele de biserici si monumente istorice.

In partea moderna a orasului se regasesc marile hoteluri, centrele de shopping si restaurantele aliniate pe strada Via Veneto. In aceasta parte a orasului puteti vizita Fontana di Trevi, Zidurile Aureliene, Manastirea Capucinilor, Le Quattro Fontane, Palazzo Massimo, Baile lui Diocletian, palatul si piata Barberini, palatul Quirinal si cateva biserici interesante. 

Roma Veche sau centrul orasaului medieval si renascentist este cu piatete frumoase, catedrale si faimosul Panteon. Centrul acestei regiuni este districtul Colosseo, cu Forumul Roman, Forumul lui Augustus, Forumul si Piata lui Traian, precum si dealul Capitoliu cu muzeele sale.

Pentru mai multe detalii accesati punctele turistice, acestea se gasesc la aeroportul Fiumicino, terminalul C Sosiri, intre 9 si 18.30, precum si la statia Termini, in apropiere de peronul 24, intre 8 si 20.30. La acestea se adauga alte chioscuri de informare verzi in preajma principalelor obiective turistice, deschise intre 9 si 19, cum ar fi cele din Piazza Navona, Piazza dellle Cinque Lune. O alta sursa de informatii o reprezinta Enjoy Rome tel: 06 445 1843; www.enjoyrome.com), in apropiere de statia Termini. 

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Ce sa vizitezi in Roma

 
 
 
 

Ne gasesti si pe