Inapoi sus
Informatii utile despre Roma
esti aici : City break Roma // Informatii utile

Informatii utile despre Roma

 

Informatii utile si reguli din Roma

Roma este una din cele mai mari capitale ale lumii, populata de niste oameni veseli, prietenosi si in general foarte saritori, desi este posibil sa fie mai putini energici decat cei din alte parti ale Italiei. Bunele maniere sunt utile oriunde si asteptate de catre cea mai mare parte a oamenilor. Roma este unul dintre cele mai importante orase cultural istorice si merita vizitat indiferent de momentul anului.

Cele mai multe cuvinte in italiana sunt pronuntate exact cum se scriu, silaba cu silaba si de multe ori se pune accentul pe utlima litera. Cunostintele de limba latina pot fi utile, ca baza pentru a intelege italiana dar si pentru a intelege inscriptiile de pe monumente. Desi italiana este limba locala, engleza este inteleasa in multe dintre obiectivele turistice, muzee, hoteluri si restaurante destinate turistilor. In orasele si satele mai mici din imprejurimi un ghid de conversatie se va dovedi util. 

In reteaua de transport in comun din Roma  exista reguli care interzic fumatul – exista semne in zone vizibile. Cele mai multe pub-uri si baruri accepta clienti care doresc sa se relaxeze la un pahar si o tigara, mai ales ca un mare procent din italieni sunt fumatori.

Serviciul de informatii turistice al orasului (APT) are mai multe birouri in tot orasul. In hala centrala de la Staziona Termini exista un birou deschis zilnic intre 8:15 si 19:15. principalul birou APT se gaseste pe Via Parigi 5 si este deschis de Luni pana Sambata intre aceleasi ore. Exista alte cateva birouri mai mci, inclusiv unul al Aeroportul Fiumicino si toate au o gama larga de informatii despre locuri de cazare, muzeuri, festivaluri, concerte si detalii despre trasportul in oras si intre localitati.

Numere de telefon in caz de urgenta:

  • Pentru urgente (politie, pompieri sau similare) apelati 113
  • Sediul politiei (Questura) se afla pe Via San Vitale 15 – apelati 4686
  • Pentru a suna inerurban formati codul orasului, cu 0 inclus si apoi numarul. Numerele in Italia au de la 4 la 8 cifre.
 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Alte informatii utile despre Roma

 
 
 
 

Ne gasesti si pe