Inapoi sus
Principalele atractii turistice din Roma
esti aici : City break Roma // Principalele atractii

Principalele atractii turistice din Roma

 

Desi functioneaza ca o capitala moderna, asemanatoare oricareia din din cele ale Europei, Roma se evidentiaza totusi prin faptul ca este un muzeu in aer liber si deopotriva in spatii amenajate, datand de 3000 de ani. La fiecare colt dai peste monumente antice, peste tezaure de arta si arhitectura fara varsta in numeroasele sale biserici, in galerii si in ruinele protejate. Gazda celui mai mic stat din lume, Vaticanul, Roma are religia in inima sa si istoria in sufletul sau – un oras care mereu isi uluieste si isi inspira vizitatorii. 

Este un oras care abunda in obiective turistice si atractii, iar acest lucru face din Roma o destinatie preferata de turistii din lumea intreaga. Desi localnicii nu vad decat aglomeratia si imbulzeala din centrul Romei, turistii din toate colturile lumii apreciaza multitudinea de obiective turistice intre care se disting forumurile si Coloseumul din Roma. Obiective culturale sau istorice se gasesc insa la tot pasul si cea mai buna modalitate de a explora orasul este aceea de a il descoperi pe cont propriu, deoarece Roma este Cetatea Eterna, o citadela complexa care ofera cate ceva pentru toata lumea. 

Cand esti pregatit pentru vizitat obiective turistice, o harta buna si un minimum de simt al orientarii te vor duce in locul dorit, pentru ca in orasul vechi nu este greu sa te orientezi.

Principalele obiective turistice

Obiectivele turistice importante din Roma sunt Palatul Doaria Pamphilj, una dintre cele mai cunoscute galerii de arta ale orasului, si doua piete mari: Piata Navona si Campo de Fiori. Tot felul de biserici si palate, ca si nenumarate alte cladiri vechi printre care te strecori pe stradute intortocheate sunt imprasiate in zona si ai putea petrece cateva zile explorand doar acest cartier.

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie, viziteaza doar Pantheonul, cel mai bine conservat monument antic din Roma, si bisericile San Luigi dei Francesi si Santa Maria sopra Minerva (care are o frumoasa sculptura realizata de Michelangelo).


Vezi Harta cu principalele atractii din Roma in format mai mare.

 

Impreuna calatorim mai mult

 
 


 

Principalele atractii din Roma

 
 
 
 
 

Ne gasesti si pe